Blog

Kabel tv

Maakt u gebruik van kabel tv, of wilt u daar meer over weten? We kunnen zowel analoog als digitaal via de kabel kijken, in de bekende reguliere kwaliteit of hoge HD kwaliteit. Wat dat betreft zegt kabel tv niets over de wijze waarop we de beelden uiteindelijk zien, het zegt wel iets over hoe die onze woning binnenkomen. Op het moment dat u gebruik maakt van kabel tv is er sprake van een signaal via de bekende kabel. We maken hier in Nederland massaal gebruik van, er bestaan alternatieven in de vorm van tv via ADSL of tv via glasvezel bij de tv aanbieders waar u de keuze uit heeft.

Kabel tv in HD

Maakt u gebruik van kabel tv en vindt u het van belang dat u in de hoogst mogelijke kwaliteit naar de beelden kunt kijken? Zorg er dan voor dat u een pakket met HD afneemt. U kunt er op die manier voor zorgen dat u toegang kunt krijgen tot de beelden in HD. Uiteraard heeft u daar vervolgens een HD-ontvanger met een smartcard voor nodig, of kunt u gebruik maken van een CI+-module in uw HD-tv. U zorgt er op die manier voor dat u kabel tv in HD kunt ontvangen, waardoor u in hoge kwaliteit naar de beschikbare zenders kunt kijken.

Tevens kunt u binnen kabel tv gebruik maken van interactieve tv. Er dient dan tevens sprake te zijn van een internetverbinding via de kabel. U kunt er dan voor zorgen dat u live tv op pauze kunt zetten, of dat u programma’s kunt terugkijken wanneer u wenst. Wat dat betreft kunt u kabel tv uitbreiden op de manier die u wenst. Het vormt de standaard voor de analoge tv waar we tientallen jaren naar hebben gekeken en is daarnaast klaar voor de toekomst, al kan het de bandbreedte van glasvezel helaas niet bijhouden.

Kabel tv naar glasvezel

Het is wat dat betreft niet vreemd dat steeds meer mensen de overstap maken van kabel tv naar glasvezel, maar voor beiden zijn er nog altijd tv aanbieders te vinden. U kunt er op die manier voor zorgen dat u een groter aantal zenders in HD kunt ontvangen. Dit heeft vooral te maken met de capaciteit van de kabel, in vergelijking tot de verbinding via glasvezel. Op het moment dat u gebruik maakt van glasvezel is er als het ware meer capaciteit over. Dat betekent dat de snelheid van het internet er hoger ligt en dat er meer ruimte is voor zenders in zeer hoge kwaliteit.

Op dit moment kunt u nog uitstekend gebruik maken van kabel tv in HD, al is de kans groot dat dit in de toekomst steeds minder goed zal lukken. Heeft u op dit moment al een aansluiting op het glasvezel tot uw beschikking? Dan is dit een goed moment over over te stappen en kabel tv achter u te laten. De komende jaren zullen deze verschuiving op meer brede schaal laten zien. U kunt er nu alvast voor zorgen dat u klaar bent voor de toekomst, door over te stappen vanaf kabel tv en de beelden voortaan moeiteloos in de hoogste kwaliteit te ontvangen.

Categorie: Informatie